czwartek, 4 sierpnia 2011

Szarpaniec

Innymi słowy, placuszki z piersi kurczaka z natką, czosnkiem, majonezem i .....czym dusza zapragnie. Ja tym razem dodałam trochę kukurydzy z puszki.
Nic skomplikowanego a można się smacznie najeść!


Szarpańce na patelni


Szarpańce na talerzu


Składniki:

- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 jajka
- 2 łyżeczki pokrojonej natki pietruszki
- 2 łyżki mąki
- 4 łyżki startego sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu

Pierś umyć, pokroić w drobną kostkę, posolić. Czosnek rozgnieść i wymieszać z majonezem w kubeczku. Do pokrojonej piersi dodawać po kolei składniki. Nakładać łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Gdyby się rozpadały dodać jajko.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz