Drzewka na działce obrodziły, że fest, to i mnie się dostało trochę brzoskwiń. Przyznaje ciekawe doświadczenie, robi się łatwiej niż myślałam no i mam własne pyszne domowe smarowidło do kanapek i naleśników !!!
Składniki:
- 2- 2,5 kg brzoskwiń
- 1 kg cukru białego
- 3 Konfitur -fix (firmy Diamant)
Sparzyć brzoskwinie, aby skórka lepiej odchodziła. Usunąć pestki, szypułki i skórkę z owoców. Dokładnie umyć. Pokroić owoce w drobną kostkę. Włożyć owoce do garnka. Dodać konfitur -fix i cukier. Dokładnie mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty stale mieszając. Przelać do wcześniej wyparzonych słoików i zamknąć. Postawić do góry dnem.
Składniki:
- 2- 2,5 kg brzoskwiń
- 1 kg cukru białego
- 3 Konfitur -fix (firmy Diamant)
Sparzyć brzoskwinie, aby skórka lepiej odchodziła. Usunąć pestki, szypułki i skórkę z owoców. Dokładnie umyć. Pokroić owoce w drobną kostkę. Włożyć owoce do garnka. Dodać konfitur -fix i cukier. Dokładnie mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty stale mieszając. Przelać do wcześniej wyparzonych słoików i zamknąć. Postawić do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz