czwartek, 7 lutego 2013

Serowe pączusie

Witam, 
Po pączkach z maszynki, nadszedł czas na serowe pączusie. Dlaczego serowe? Bo jednym ze składników jest serek homogenizowany.  Za co je lubię? Są smaczne, szybko się je robi i równie szybko znikają ze stołu....


Składniki:
- 2 serki homogenizowane waniliowe
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia


Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nagrzać olej. Ciasto nakładać łyżką moczoną w gorącej wodzie. Smażyć do zezłocenia, obrócić na drugą  stronę i dosmażyć. Po wyłowieniu położyć na papierowym ręczniku, aby wchłonął tłuszcz. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. 

Smacznego,
M

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz