Witam,
Dzisiaj chce się z Wami podzielić przepisem na spaghetti carbonara. Prosty, szybki i smaczny przepis na obiad w 30 minut!
Składniki:
- makaron spaghetti
- boczek wędzony
- 3 jajka
- śmietana 18%
- parmezan
- sól
- pieprz
Makaron gotujemy. Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie bądź margarynie. Następnie obieramy cebule i kroimy w paski. Dodajemy do boczku, podsmażamy. W międzyczasie przygotowujemy sos jajeczny. Jajka wraz ze śmietaną mieszamy w miseczce, dodajemy parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do boczku i cebuli wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron.
Następnie wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze całość na kuchence do czasu ścięcia się masy jajecznej.
Smacznego :)
M.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz