niedziela, 11 września 2011

Deser bezowy

Deser bardzo prosty, polecam osobom lubiącym połączenie słodkich bez i kwaśnych owoców. Jeżeli wpadną niezapowiedziani goście a nie upiekłyście ciasta ten deser w sam raz się nadaje.
Szybki w przygotowaniu, a jakie robi wrażenie!



Składniki:

- małe opakowanie bez
- 250 g serka mascarpone
- 200 g śmietany 36 %
- owoce (użyłam świeżych malin)

Bezy kruszymy na drobne kawałeczki, wsypujemy do salaterki. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy delikatnie serek mascarpone. Mieszamy. Pokruszone bezy przekładamy masą śmietanową - kremową. Układamy owoce. Jeżeli zostanie nam składników, układamy drugą warstwę.


Pozdrawiam,

M :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz