A zapach cynamonu zawładnął całym mieszkaniem!
Ciekawe czy mężowi będzie smakował ?
Według przepisu A. Kręglickiej
Składniki:
- mała chałka
- 1 i 1/2 szklanka mleka
- 2 jajka
- rodzynki (filiżanka)
- 4 łyżki masła (roztopione)
- 2 łyżki cukru
- cynamon
- 2 łyżki rumu
Chałkę pokroić w kostkę. Mleko wymieszać z jajkami, cukrem, masłem, rumem i cynamonem. Całość wymieszać z suchą chałką i namoczonymi rodzynkami. Wymieszać delikatnie. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Wlać masę, wierzch posypać cukrem. Wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 180 st C przez 40 minut, do zrumienienia wierzchu.
M.
M.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz