Sezon na truskawki rozpoczęty!
Babeczki te zrobiłam z okazji Dnia Dziecka, chciałam żeby było prosto, szybko i smacznie!
Muszę przyznać, że moja córcia jest jeszcze za mała aby delektować się tymi pysznościami, ale znajomym, którzy nas odwiedzili bardzo posmakowały. Wszystkie zostały szybciutko zjedzone!
Składniki:
gotowe korpusy babeczek, słodkie
krem karpatkowy w proszku np. Delecty
truskawki
Krem przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając mleko i masło. Jak krem wystygnie, nakładać łyżeczką na babeczki. Truskawki dokładnie umyć, pokroić na kawałeczki i dowolnie udekorować nimi babeczki. Oczywiście do tego typu babeczek możemy użyć dowolne owoce sezonowe. Na końcu posypać cukrem pudrem. Gotowe!
Muszę przyznać, że moja córcia jest jeszcze za mała aby delektować się tymi pysznościami, ale znajomym, którzy nas odwiedzili bardzo posmakowały. Wszystkie zostały szybciutko zjedzone!
Składniki:
gotowe korpusy babeczek, słodkie
krem karpatkowy w proszku np. Delecty
truskawki
Krem przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając mleko i masło. Jak krem wystygnie, nakładać łyżeczką na babeczki. Truskawki dokładnie umyć, pokroić na kawałeczki i dowolnie udekorować nimi babeczki. Oczywiście do tego typu babeczek możemy użyć dowolne owoce sezonowe. Na końcu posypać cukrem pudrem. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz