poniedziałek, 7 czerwca 2010

Babeczki z kremem karpatkowym i truskawkami






Sezon na truskawki rozpoczęty!

Babeczki te zrobiłam z okazji Dnia Dziecka, chciałam żeby było prosto, szybko i smacznie!
Muszę przyznać, że moja córcia jest jeszcze za mała aby delektować się tymi pysznościami, ale znajomym, którzy nas odwiedzili bardzo posmakowały. Wszystkie zostały szybciutko zjedzone!

Składniki:
gotowe korpusy babeczek, słodkie
krem karpatkowy w proszku np. Delecty
truskawki

Krem przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając mleko i masło. Jak krem wystygnie, nakładać łyżeczką na babeczki. Truskawki dokładnie umyć, pokroić na kawałeczki i dowolnie udekorować nimi babeczki. Oczywiście do tego typu babeczek możemy użyć dowolne owoce sezonowe. Na końcu posypać cukrem pudrem. Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz